MOSSUTSTÄLLNINGAR


OM OSS
SENASTE
NYHETSBREV


E-POST
FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE


KONST
2023︎︎︎
Elementa på turné
Elementa
2019—22︎︎︎
Fullmånscabaret 
Konstnärliga avsmyckninga av Norra Djurgårdsstaden
︎Akt V: Eter
︎Akt IV: Luft
︎Akt III: Vatten
︎Akt II: Eld
︎Stockholmstidningen
︎Akt I: Jord
2014—18︎︎︎
Studio Mossutställningar
2017︎︎︎
Mother's Tongue
Mossans Marknad
2014︎︎︎
Inauguration / Closing
2013︎︎︎
Barnboken Tråkig Ö
Restaurang Allemansrätten
2011—13︎︎︎
Samhällsverkstan
2012︎︎︎
Going Public - Telling It As It Is
2011—12︎︎︎
Som Man Breddar Får Man Ligga
2010—12︎︎︎
ENPAP Initiative
2011︎︎︎
Momus
Stockholm Future Imperfect
Cooking Catastrophes
2010︎︎︎
Matti Kallioinen
2009︎︎︎
Our Radical Parents
Gelitin On Boring Island
The Dinner Club
2008︎︎︎
Kultivator
2007︎︎︎
Leif Erich Christensen
2006—07︎︎︎
Mobil Möbel
2006︎︎︎
Sophie Calle besöker Bill, Ulla, Knut
Dot Dot Dot Dot


Mossutställningar
c/o Grafikskolan
Stensätravägen 9
127 39 Skärholmen
+46(0)704 832 453


Cooking Catastrophes


8-19 September 2011, Nybohovs festlokal, Liljeholmen

I samproduktion med PACT Zollverein Essen och Goethe-Institut Schweden. Med stöd av Fonden Innovativ kultur, Kulturrådet och Stiftelsen framtidens kultur. Föreställningen sponsras av Nybohovs festlokal och Werners Gourmet service, Garage Gourmet. Tack till: Dansens Hus

Cooking Catastrophes Facebook︎︎︎ 
SVD artikel︎︎︎ 
Eva Meyer-Keller︎︎︎ 


Foto: Eva Meyer-Keller


COOKING CATASTROPHES av EVA MEYER-KELLER och SYBILLE MÜLLER En ätbar föreställning där du får SMAKA på jordens undergång. Förvänta er en katastrofal smakupplevelse.

Spelperiod: 8,9,11,12,16,18,19 september kl.20.00 i Nybohovs festlokal i Liljeholmen. Nybohovsrestaurang

Cooking Catastrophes är en matlagningsshow, ett scenkonstverk och en framtidsreflektion. I föreställningen deltar några av Sveriges bästa lyxkockar. Tillsammans med konstnärerna har de tagit fram kvällens meny vilken består av ätbara scener som för tankarna till miljö och naturkatastrofer, krig och allvarliga olyckor. De tillagar skräckscenarion så som störtande flygplan, laviner, stigande floder, meterioiter, exploderande oljeriggar och skogsbränder mitt framför besökaren. Det doftar och sticker, angenämt men obekvämt. Katastrofernas omfattning är till stor del både svårgreppbara och svårsmälta men trots det bjuds besökaren på smakprover. Cooking Catastrophes lyfter fram och spelar med motsättningen mellan njutning och rädsla.

Experter inom klimatforskning och matproduktion har intervjuats och bidragit med texten i föreställningen och genom filmaren Maria Heidebäcks kameraarbete kittlas vårt vältrimmade mediasinne.

Tidigare har Eva Meyer-Keller och Sybille Müller skapat Building After Catastrophes tillsammans, en verkstad för 10-åringar som kulminerade i ett gestaltande av katastrofer genom mat. Cooking Catastrophes togs fram av konstnärerna på begäran av Mossutställningar att skapa ett nytt verk som en del av serien “Konstrestauranger”. Cooking Catastrophes är den andra i serien som föregåtts utav The Dinner Club med Poste Restante.

Eva Meyer-Keller har visat sina arbeten både på teatrar och konstgallerier internationellt. Hon har gått på New School for Dance Development i Amsterdam och har även studerat fotografi och konst i Berlin och London. Meyer-Keller har tidigare samarbetat med bland andra Baktruppen, Jerome Bel och les ballet C de la B. Hon gästade Perfect Performance festivalen 2009 med föreställningarna Schattenspiele och Good Hands på Dansens Hus.

Sybille Müller har studerat dans vid Rotterdam Dance Academy och slutför nu sin examen i strategisk kommunikation vid University of Arts i Berlin. Hennes arbete spänner över flera fält, såväl praktiska som teoretiska, som dans, koreografi, skrivande och psykologi. Utöver eget skapande så samarbetar hon med andra konstnärer som tex Isabelle Schad och deufert&plischke.

Kockar: Jim Löfdahl, Kristoffer Nilsson, Andreas Lindberg, Mariana Silva Varela, Filip Zubaczek, Peter Whaley
Bakom kameran: Marika Heidebäck