MOSSUTSTÄLLNINGAR


OM OSS
SENASTE
NYHETSBREV


E-POST
FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE


KONST
2023︎︎︎
Elementa på turné
Elementa
2019—22︎︎︎
Fullmånscabaret 
Konstnärliga avsmyckninga av Norra Djurgårdsstaden
︎Akt V: Eter
︎Akt IV: Luft
︎Akt III: Vatten
︎Akt II: Eld
︎Stockholmstidningen
︎Akt I: Jord
2014—18︎︎︎
Studio Mossutställningar
2017︎︎︎
Mother's Tongue
Mossans Marknad
2014︎︎︎
Inauguration / Closing
2013︎︎︎
Barnboken Tråkig Ö
Restaurang Allemansrätten
2011—13︎︎︎
Samhällsverkstan
2012︎︎︎
Going Public - Telling It As It Is
2011—12︎︎︎
Som Man Breddar Får Man Ligga
2010—12︎︎︎
ENPAP Initiative
2011︎︎︎
Momus
Stockholm Future Imperfect
Cooking Catastrophes
2010︎︎︎
Matti Kallioinen
2009︎︎︎
Our Radical Parents
Gelitin On Boring Island
The Dinner Club
2008︎︎︎
Kultivator
2007︎︎︎
Leif Erich Christensen
2006—07︎︎︎
Mobil Möbel
2006︎︎︎
Sophie Calle besöker Bill, Ulla, Knut
Dot Dot Dot Dot


Mossutställningar
c/o Grafikskolan
Stensätravägen 9
127 39 Skärholmen
+46(0)704 832 453


Elementa på turné
Skärholmen juli - oktober 2023

Elementa på turné - en hyllning till elementen och medborgarförslag för Skärholmen.
Elementa är en konstskrift som hyllar elementen i Skärholmen. Den ena delen består av brev till elementen, den andra av 32 medborgarförslag. Mossutställningar har under juli och september turnerat med skriften i stadsdelen, hållit samtal, workshops, sång och läsningar. Elementa är nominerad till Publishingpriset i kategori medborgartidningar.
Läs Elementa som pdf här!

TURNÉPROGRAM 2023
29 juli SÄTRA - VATTEN
2 sept VÅRBERG - LUFT OCH ELD
3 sept SKÄRHOLMEN - JORD
23 sept SYMPOSIUM hos FOLK I SKÄRHOLMEN på BREDHOLMSTORGET
28 sept ÖVERLÄMNING av MEDBORGARFÖRSLAGEN till SKÄRHOLMEN
14 oktober BREDÄNG - ETER

Under juli, september och oktober turnerade vi med tidsskriften Elementa till äng, säter, berg, skär och holme i stadsdelen Skärholmen.. För varje plats hyllades ett av våra klassiska element med läsningar av författarna till breven som även framfördes med sång, workshops och performance. Vi presenterade medborgarförslagen som skrivits utifrån elementen för Skärholmen och tog emot fler förslag att skicka in till nämnden. Under symposiet hos Folk i Skärholmen gästades vi av ordförande Yulia Matusenko som berättade om medborgarförslagets historia och vad man ska tänka på när man skriver dem. Elementas förslag kan vara lite väl filosofiska och paradigmsträvande för vad nämnden är vana att mottaga, men vad skulle demokrati då vara om vi inte kan få föra offentliga samtal och drömma om en modernare tid?

29 juli SÄTRA - VATTEN
Malin Arnell och Mar Fjell tog publiken på en vattenfärd på Mälarens vatten längs stadsdelens strand från Bredäng till Vårberg.Vinden gjorde motstånd så vi anlade vid Sätrastrandsbadet och där lyssnade vi på läsningen av Arnell och Fjell.
Tack till Stockholms stadsmuseum, Naturliv och bärhjälparna av kajaker och kanoter på Sätrastrandsbadet.2 sept VÅRBERG - LUFT OCH ELD
Zanyar Adami ledde Vårbergsdagen med ett fackeltåg från Vårbergs centrum till Johannedalsbadet via Vårvergstoppen. På toppen berättade Adami om toppens historia - den är byggd av tunnelbanemassorna och Stockholms högsta topp. Nu byggs Förbifasrt STockholm och vi fick lära oss om utsläpp och demografi: hur trafikplaneringen i huvudsak släpper ut avgaser i de fattigare områdena av staden. Adami presenterade sina medborgarförslag för en ren luft och lekfulla transporter. Linda Bonventura framförde under läsningen av Ett brev till luften sin svenska version av Blowin’ In the Wind av Bob Dylan. 
På Johannedalsbadet vänatde Marit Bergman som sjöng för oss i solnedgången medans elden grillade dagens middag. Adami läste Eld - ett hotbrev medan Marit Bergman förde publiken i en chant emellan styckena. 


3 september SKÄRHOLMEN - JORD
(p)Art of the Biomass och Jenny Salmson från Odla ihop! höll i en happening som cirkulerade kring kompostering av handlingarna - att faktiskt inlemma texterna i en 18-dagars kompost orkestrerad av Jenny Salmson. Komposten är en gåva till Skärholmens fritidsträdgårdsförening för att göra egen jord till kolonilotterna. (p)Art of the Biomass text Jord - en korrespondens - är en dialog mellan världarna ovan och under jord. Denna söndag den 3 september kom gäster ovanifrån och läste upp sina svar på frågan om hur det står till där i underjorden. George Chamoun konstnär och därtill kolonist från fritidsträdgårdsförenignen, Magnus Rothman, Ulrika Flodin Furås chefredatör för Koloniträdgården, Anna Maria Larson från Ekologigruppen, Jenny Lindblad forskare i Urbana studier vid KTH.23 september ELEMENTSYMPOSIUM PÅ SKÄRHOLMSDAGEN
Bodholmstorget utanför FOLK I SKÄRHOLMEN
Symposium om de medborgarförslag som skrivits för Skärholmen i Elementa, och de som tillkommit under turnén i stadsdelen. Elementa värnar om Skärholmen och de element som vi är komna ur: hur blir luften med Förbifart Stockholm? Kan jordbanker göra oss rikare? Kan en stadsdel koldioxidbanta? Hur skulle livets förändras om Mälaren hade rättigheter? Kan seglarskolor skapa nya gemenskaper? Kan en ny årlig kalender samla befolkningen för att omhänderta vår natur...kanske skapa en ny kultur? Medverkar: Malin Arnell och Mar Fjell, Stella d'Ailly konstnärlig ledare Mossutställningar, Malin Lobell (p)Art of the Biomass. Gäst: Yulia Matusenko, ordförande för Skärholmens stadsdelsnämnd

14 oktober BREDÄNG - ETER
Patrick Kretschek tog publiken på en tidsresa i Bredäng som del av Elementas turné i Skärholmen den 14 oktober 2023. Elementen var med. Först regn, sen hagel, upp för berget, sen solen, vinden och de vindlande träden. Konstnären läste delar ur sitt verk Eter. Tid. Rum. Träd. och vi satte upp skulpturer på träden och letade ruiner.Programmet genomförs med stöd av Skärholmens stadsdelsförvaltning och Stockholm stad.

Formgivning: Oscar Hagberg