MOSSUTSTÄLLNINGAR


OM OSS
SENASTE
NYHETSBREV


E-POST
FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE


KONST
2023︎︎︎
Elementa på turné
Elementa
2019—22︎︎︎
Fullmånscabaret 
Konstnärliga avsmyckninga av Norra Djurgårdsstaden
︎Akt V: Eter
︎Akt IV: Luft
︎Akt III: Vatten
︎Akt II: Eld
︎Stockholmstidningen
︎Akt I: Jord
2014—18︎︎︎
Studio Mossutställningar
2017︎︎︎
Mother's Tongue
Mossans Marknad
2014︎︎︎
Inauguration / Closing
2013︎︎︎
Barnboken Tråkig Ö
Restaurang Allemansrätten
2011—13︎︎︎
Samhällsverkstan
2012︎︎︎
Going Public - Telling It As It Is
2011—12︎︎︎
Som Man Breddar Får Man Ligga
2010—12︎︎︎
ENPAP Initiative
2011︎︎︎
Momus
Stockholm Future Imperfect
Cooking Catastrophes
2010︎︎︎
Matti Kallioinen
2009︎︎︎
Our Radical Parents
Gelitin On Boring Island
The Dinner Club
2008︎︎︎
Kultivator
2007︎︎︎
Leif Erich Christensen
2006—07︎︎︎
Mobil Möbel
2006︎︎︎
Sophie Calle besöker Bill, Ulla, Knut
Dot Dot Dot Dot


Mossutställningar
c/o Grafikskolan
Stensätravägen 9
127 39 Skärholmen
+46(0)704 832 453


Stockholm Future Imperfect


17 - 23 oktober 201, Stureplan, Märsta, Roslagstull, Telefonplan, Karlaplan

I samarbete med Polska institutet
Med stöd av KulturrådetPolska konstnären Joanna Rajkowska gör en djupdykning i det svenska institutionssamhället i Stockholm tillsammans med storstadens konststudenter. I en vecka besöker de samhällets vackraste eller värsta gömmor beroende på hur man ser det: Migrationsverket i Märsta, Krigsarkivet på Karlaplan, Krematoriet på Skogskyrkogården, Äldreboende i Roslagstull.

Workshopen Stockholm Future Imperfect är ett försök att tänka på framtiden – att sätta igång fantasier om stadens framtida liv, dess möjliga utveckling eller felutveckling och alla slags förändringar i samhällslivet. Workshopen kommer att äga rum i flera steg och varje steg börjar med ett besök på en plats som är viktig för samhället, t ex Krigsarkivet, Micasa Fastigheter (äldreboenden), Migrationsverket, och Skogskyrkogårdens krematorium. Vi ställer frågan: vad kommer att hända i Stockholm om tjugo, femtio, sjuttio eller hundra år? Hur kommer arkiven att se ut? Hur kommer gamla människors hem att se ut? Vad kommer att hända med kyrkogårdarna? Kommer de urbana heterotopierna att ändra karaktär, och i så fall hur? Och vad kommer att hända med det mångskiktade och komplicerade minnet av stadens historia? Vi ska försöka reflektera över alla dessa frågor från en framtidsposition för att kunna aktivera dessa okända och osäkra domäner i futurum imperfekt. Allt för att undvika att falla i det förflutnas giftiga fälla och i stället använda minnet för att fantisera om framtiden för det som är här och nu, om vad som är viktigt och möjligt för staden.

Konstnärens och studenternas reflektioner presenteras den 23 oktober kl 18.00 på Mossutställningars lokaler på Nya kontoret, Birger Jarlsgatan 18 A. Stockholm Future Imperfect är titeln på denna workshop om institutionernas framtid som konstnären hittills hållit i Warsawa och Gdansk, nu är den här!

FÖRELÄSNING OM OCH MED JOANNA RAJKOWSKA
fredag 21 oktober
Konstfack, LM Ericsons Väg 14

PRESENTATION OCH DISKUSSION AV WORKSHOPRESULTAT
söndag 23 oktober
Mossutställningars ”Nya kontoret”, Birger Jarlsgatan 18 A, 4 tr.
Gratis! Soppa bjuds!

JOANNA RAJKOWSKA är född 1968 i Bydgoszcz (Polen). Hon skapar objekt, filmer, installationer, aktioner samt interventioner i det offentliga rummet. Joanna Rajkowska är en av de mest omdiskuterade nutida polska konstnärerna. Mottagandet av hennes verk är mycket tydligt avhängigt av de politiska och sociala förändringarna i Polen. Hennes mest kända verk från senare år är Pozdrowienia z Alei Jerozolimskich (Hälsningar från Jerozolimskiavenyn), 2002-2009 och Dotleniacz (Syrsättaren), 2006-2007. Båda hade formen av sociala skulpturer installerade i Warszawas offentliga rum. Båda skulpturerna gav möjligheter att observera mänsklig interaktion och blev även orsak till interaktion, de gav upphov till gräsrotsinitiativ och diskussioner om det gemensamma stadsrummets historia och minne. 2007 fick hon tidskriften Politykas prestigefyllda kulturpris ”Paszport”. Enligt juryns motivering fick hon det för ”ovanliga projekt som förverkligas i det offentliga rummet, för att hon sträcker ut handen mot den människa som irrar omkring i staden".